×

Wat is Pilates?

“The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power”. – Joseph Pilates

Pilates is een fitnessmethode bedacht door de Duitse Joseph Pilates en heeft als doel de spieren sterker, langer en flexibeler te maken. De oefeningen hebben een positief effect op buik - en bekkenbodem spieren met een sterke core en minder rugklachten als resultaat. Bewegingen vallen samen met de ademhaling en worden zo gecontroleerd mogelijk uitgevoerd. Geen eindeloze saaie herhalingen, maar effectieve, kwalitatieve en leuke bewegingsseries dus! Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals small balls en magic circles. Bij pilates werkt u gericht aan uw ‘core stability’ en heel veel personen hebben hier baat bij. Van topsporters tot patiënten. Pilates brengt u zowel fysiek als mentaal in balans. Met de pilatesmethode werkt u aan de kern van het lichaam: de diepe buik- en bilspieren en de spieren rond de wervelkolom. De persoonlijke aandacht is perfect voor een efficiënte en intensieve training.

Lichaamshouding en spierbeheersing zijn de kernessentie van deze bewegingsvorm. Pilates is een uitgebreid systeem van doordachte en specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een reformer en in een bepaalde volgorde. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met controle en beheersing, dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit het centrum/powerhouseen dat alles met vloeiende bewegingen.Het verenigt lichaam en geest en creëert een meer gestroomlijnd lichaam.Voor de beoefenaar die regelmatig en met precisie traint levert het prachtige resultaten met aangename voordelen en aspecten in het dagelijks leven.

Onbeperkt Pilates en Yin Yoga nu tijdelijk 6 weken voor maar € 49,95 *

Maak kennis met Pilates en Yoga bij dé specialist in Nieuw-Vennep. Ervaar oefeningen met relaxte en afwisselende muziek. Het laat je een andere kant zien en voelen van jezelf. Geest en lichaam komen samen in een dynamische en anderzijds ontspannende les. Dit alles onder begeleiding van een professionele instructeur.

* - Exclusief reform Pilates, inclusief gebruik van de sauna

Wilt u meer informatie?

Vul dan het onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Active Balance
Noorderdreef 62
2153 LL  Nieuw Vennep

0252 - 621 828
info@active-plus.info

 

Bekijk ook de website van Active Plus